LTS’er van 60 nu HBO’er

Nieuws | de redactie
11 februari 2010 | De oudste techniekstudent ooit van hogeschool Windesheim krijgt zijn hbo-diploma Technische Bedrijfskunde. Jan van Rijn - nu 60 – ging als 16-jarige met een LTS-diploma aan het werk.

Via diverse werkkringen en studies kreeg hij zoveel kennis enervaring dat hij in 2008 via een Erkenning Verworven Competentieswerd toegelaten tot de maatwerkopleiding TechnischeBedrijfskunde.

Na anderhalf jaar doorstuderen mag hij nu zijn hbo-diploma inontvangst nemen. “Het was een geweldige ervaring om als ‘bijnagewone student’ hier rond te lopen. Ik had van tevoren nietverwacht dat ik nog zoveel van het geleerde in de praktijk zoukunnen toepassen. Je krijgt een andere houding. Niet alleen in jewerk maar ook privé. Ik trek nu minder snel meteen een conclusie,ik kijk eerst of er ook nog andere alternatieven zijn.”

Van Rijn is een van de vele mensen die het motto “Leven Lang Leren”in het hbo in concreto waar weet te maken, zegt Windesheim.Dat de kleinkinderen van een van haargediplomeerden aanwezig waren bij de diplomauitreiking, wasvoor de hogeschool dan ook een unieke ervaring.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK