OV-chip cadeaus verbazen Kamer

Nieuws | de redactie
15 februari 2010 | Om studenten aan te moedigen hun OV-chip tijdig op te laden, moet veel gedaan worden. Zo worden hen kostbare cadeaus aangeboden in een ‘prijsvraag’ van blijkbaar wanhopige ambtenaren op dit terrein. VVD’ er Mark Harbers vraagt Plasterk of dat nou nodig is.

Met hoorbaar ongeloof  vraagt de liberaal aan de ministerof hij het eens is “met de openbaarvervoersbedrijven dat een’positieve prikkel’, zoals de kans op een wintersportvakantie ofeen I-pad, nodig is om studenten in beweging te krijgen om hunOV-chipkaart te activeren? Zo ja, waarom?”

Harbers vraagt de minister vervolgens onder meer: “Is het waar datde genoemde prijsvraag een initiatief is van de Regisseur StudentenReisrecht (RSR) en zo ja, mag deze organisatie volgens de afsprakendie met het Rijk gemaakt zijn, middelen vanuit het vervoerscontractaanwenden voor dergelijke luxe prijzenpakketten? Wat zegt het overde complexiteit van de aanvraag- en activeerprocedure voorstudenten, dat een iPad of een wintersportvakantie kennelijk alslokkertje moet worden ingezet, om studenten zover te krijgen deprocedure te doorlopen waarmee ze hun gratis reisrecht kunnenverkrijgen?”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK