Samen opleiden

Nieuws | de redactie
4 februari 2010 | De Faculteit Educatie van de HAN gaat de ervaringen met opleidingsscholen analyseren om daar lessen voor de toekomst uit te trekken. Hiertoe wordt een serie van 3 masterclasses georganiseerd door de lectoren van de Faculteit Educatie. "Hoe ver durven we te kijken en te reiken?"

Samen Opleiden vormt een een ingrijpende, maar boeiendeontwikkeling in het veld van scholen en lerarenopleidingen.Inmiddels zijn vele scholen in primair en voortgezet onderwijs alenkele jaren als opleidingsschool van start. Samen met delerarenopleidingen zetten zij zich in voor een uitstekende basisvan het lerarenberoep in de toekomst.

Maar samen opleiden is nog een weg met hobbels. Er liggen nieuwerollen en taken voor alle betrokkenen en er is nog onwennigheid inhet zoeken en vinden van een balans in de samenwerking. Destudenten genieten ondertussen al wel hun onderwijs op maat, metbijbehorende eigen verantwoordelijkheid.

Vanuit hun expertises werpen de lectoren in demasterclasses hun licht op ‘Samen opleiden’ en raken aanvragen als: “Wat zien we voor ons als we het hebben over Samenopleiden, hoe ver durven we al te kijken en te reiken? Wat is hetvergezicht van de opleidingsschool?” Met creatieve en verrassendeinvalshoeken zal er worden gewerkt aan een visie op kwaliteit vanleren in de opleidingsschool.

Data masterclasses:

 • Masterclass 1: Leren in (semi-)authentiekesituaties
  Datum: 29 maart 2010
  Lectoren: Frans de Vijlder, Ruud Klarus
 • Masterclass 2: Een wisseldans van rollen
  Datum: 27 april 2010
  Lectoren: Jürg Thölke, Gert-Jan Schuiling, Breg je de Vries
 • Masterclass 3: Vergezichten
  Datum: 27 mei 2010
  Lectoren: Marijke Kral, Arjan Dieleman, DominiqueSluijsmans 

Een uitgebreide beschrijving van de masterclasses vindt u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK