Wat Verbrugge (BON) zei

Nieuws | de redactie
16 februari 2010 | "Ik denk dat Wilders’ invloed op de economie en de maatschappij niet zo dramatisch zou zijn. Maar ons belang is vooral het onderwijs." De NRC heeft de volledige aantekeningen van het gesprek met BON-voorzitter Ad Verbrugge gepubliceerd.

De aantekeningen geven aan, dat Verbrugge erg teleurgesteld is in minister Plasterk en “de PVV beantwoordt nu al aan onze standpunten.” De tekst van de NRC-aantekeningen leest u hieronder.Het eerdere stuk van ScienceGuide met analyse van de uitlatingen van de BON-voorzitter, ook wat betreft de consequenties voor het hoger onderwijs, leest u hier

“Op basis van wat ik tot dusverre aan plannen heb gehoord, zou ik er niet zo rouwig om zijn als de PVV in de regering komt. Wij spreken vooral met SP, D66, VVD, CDA en PVV. Martin Bosma ziet net als wij het probleem van het verzelfstandigde onderwijsveld. Met deze regering komen we niet uit die impasse. De PVV wil, net als deSP, wel ingrijpen, op een manier die ons sympathiek is. Wij en zij ageren tegen commissies, lobbyclubs, tegen de bureaucratische schil om het onderwijs waarin veel geld wordt verspild. Tegen depositie van raden, de nadruk op grootschaligheid, de ondergeschiktheid van de leraar.”

“Tot mijn verbazing hoor ik steeds meer leraren zeggen dat ze een stem op Wilders overwegen. Deze regering begon met goede intenties. Zo uitte minister Plasterk bij zijn aantreden kritiek op het management van scholen. Maar hij doet er niet veel tegen.Natuurlijk hoop ik ook het politieke centrum te overtuigen, maar de PVV beantwoordt nu al aan onze standpunten. Er moet fors worden ingegrepen in het onderwijs.”

“Ik denk dat Wilders’ invloed op de economie en de maatschappij niet zo dramatisch zou zijn. Maar ons belang is vooral het onderwijs. We spreken niet zo vaak met de PVV als met de SP en deVVD, maar we hebben toch geregeld contact. Op andere vlakken ben ik weleens wat minder positief over de PVV, maar ze verdiepen zich goed in onderwijs. Dat kun je niet van alle partijen zeggen. En ook over andere partijen heb ik weleens twijfels. De politiek zit ineen impasse. Ik mis een nieuw evenwicht tussen globalisering en lokaliteit.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK