Wilders manipuleert Koran

Nieuws | de redactie
4 februari 2010 | PVV-voorman Wilders manipuleert de tekst van de Koran. Zo hakt hij verzen in twee stukken om dan alleen te verwijzen naar 'gewelddadige' passages en schept bewust een agressief beeld van de Islam. Aldus experts op het gebied van religie en Arabische cultuur.

Dit schrijven zes deskundigen, onder wie de UvA-professorenGerard Wiegers (religiestudies) en Ruud Peters (Arabische taal encultuur) in een open brief aan de rechtbank in Amsterdam, hetOpenbaar Ministerie en de advocaat van Wilders, Bram Moszkowicz. Inde brief stellen de auteurs hun deskundigheid aan de rechtbank vanAmsterdam ter beschikking. Zij zullen de rechtbank tot aan devolgende rechtszitting in juli enkele fact sheets toesturen waarinzij de belangrijkste uitspraken van Wilders toetsen.

Het PVV-lid heeft zich al jaren scherp uitgelatenover de Islam en de Koran en wordt nu vervolgd wegens het zaaienvan haat, groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie. Derechtbank in Amsterdam behandelt deze zaak momenteel. Wilders zelfvindt dat hij slechts de waarheid over de Koran en de Islam heeftgesproken en wil in het proces enkele deskundigen oproepen die hemhierin kunnen steunen.

‘De islam is een gewelddadige religie’, is de eerste uitspraak vanWilders die het in de open brief moet ontgelden. Hetinitiatief van de geleerden is er op gericht “het evenwicht teherstellen” in de waarheidsvinding over de Islam en de uitsprakendaarover door Geert Wilders. [bron: Folia]


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK