‘Live’ stufi met Arne Duncan

Nieuws | de redactie
2 maart 2010 | Terwijl bij veel Nederlandse politieke partijen de studiefinanciering sterk ter discussie staat, worden aan de andere kant van de oceaan historische investeringen in studiebeurzen voorbereid. Obama’s onderwijsminister Arne Duncan zet zijn plannen uiteen op video.


Het Amerikaanse Congres buigt zich momenteel over een voorstel vanpresident Obama en zijn Secretary of Education Duncan, waarin zijdiverse studentvriendelijke maatregelen hebben opgenomen die detoegankelijkheid van het hoger onderwijs moeten verbeteren. Zijwillen onder andere:

* Larger Pell Grants: The President’s plan would increase themaximum Pell Grant and provide funds to help Pell grow faster thanthe rate of inflation each year.

* A Simplified Application Process: The application for studentaid – known as the FAFSA – is longer and more complicated than itneeds to be. President Obama and Congress are removing dozens offinancial questions that have little or no impact oneligibility.

* Student Loans that Put Students First: President Obama’sreforms will use market forces to reduce costs and benefit studentsby expanding Direct Student Loans, resulting in savings used to aidstudents, not banks.

De American Association of State Colleges and Universities(AASCU) zal de voorstellen van Duncan blij hebben ontvangen.Onlangs presenteerde deze Amerikaanse ‘HBO-raad’ haar ‘Top 10Higher Education State Policy Issues’ voor 2010. Volgens de AASCUkomt de toegankelijkheid van het Amerikaanse HO ingevaar door de crisis. Daarom benoemdezij betaalbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit van hethoger onderwijs als belangrijkste knelpunten op debeleidsagenda.

Wilt u meer weten, surft u dan naar http://www.whitehouse.gov/photos-and-video/video/open-questions-student-aid-and-fiscal-responsibility-act. Hierziet u een video waarin Duncan vragen beantwoordt over zijnonderwijsplannen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK