Met minder kracht meer resultaat

Nieuws | de redactie
1 maart 2010 | INHolland-studenten op de Huishoudbeurs? Spijbelen die soms? Allerminst: studentenbedrijf Inn Products presenteerde er zijn uitvinding. Het is een 'revolutionaire' potopener voor mensen die weinig kracht hebben. Ideaal voor ouderen en personen met reumatische klachten.

Het idee ontstond tijdens een brainstormsessie. Natuurlijkbestaan er potten en openers in alle soorten en maten, maar er isniet één model die met minimale krachtinspanning ervoor zorgt datde deksel in beweging komt. Dat moet toch wel kunnen, dachten zebij INHolland? Het resultaat was ‘Inn Products’ , een ondernemingvan negen studenten Small Business &Retail Management die meedoen aan het project Jong Ondernemen,met een revolutionaie potopener.

Volgens Jandirk Fijnheer, de marketingdocent van de studenten,is het product effectief door het unieke ontwerp van de potopenerwaardoor met weinig moeite de deksel van een vacuümverpakt productwordt geopend. De truc: Terwijl u de pot opent prikt de potopenervan Inn Products een klein gaatje in de deksel waardoor het vacuümverdwijnt.

De studenten hebben de potopener op de markt gebracht door zelfaandelen uit te geven. Daarbij worden ze begeleid door eenondernemer, accountant en een docent. Via de ondernemer hebben destudenten een plek op de Huishoudbeurs gekregen. “De reacties opdit product zijn positief,” zegt Fijnheer. “De studenten hebben opde beurs rond de 100 producten verkocht. Wat opviel is dat vooralouderen en personen met reumatische klachten het productenthousiast ontvingen. Dit was een bevestiging dat de doelgroep dejuiste is.”

U bestelt de potopener hier.

openergroot


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK