Onderwijs hot topic voor 9 juni
De verkiezingen voor de gemeenteraad werden al grotendeelsgedomineerd door de landelijke politiek. Lijsttrekkers warenduidelijk bezig met zichzelf te positioneren richting de TweedeKamerverkiezingen van 9 juni a.s.
Onderwijs en crisis
In het afsluitende debat in de Amsterdamse Melkweg gavenAlexander Pechtold (D66) en Femke Halsema (GroenLinks) aan datonderwijs van fundamenteel belang is voor de kenniseconomie endaarmee voor de toekomst van Nederland. Fractievoorzitter Pietervan Geel (CDA) reageerde stellig dat er geen taboes zouden moetenzijn in tijden van crisis.
PvdA-leider Bos heeft diezelfde lijn -uit zijn periode opFinanciën- inmiddels verlaten en hield een vurig betoog over hetbelang van onderwijs in crisistijd. “Onderwijs is niet alleen eenkostenpost, maar het is juist een krachtbron voor de toekomst. Daarmoeten we in tijden van crisis niet in gaan snijden.”
Bos citeerde hiermee bijna letterlijk oud-CDA minister De Geusdie in
Een nieuwe tweestrijd
ScienceGuide sprak achter de coulissen van de Melkwegmet CDA-staatssecretaris van Defensie Jack de Vries, eengeducht kenner van politieke strategie en tactiek. “Na detweestrijd tussen Balkenende en Bos in 2003 en 2006 is hetnatuurlijk de grote vraag wat in deze campagne de tweestrijd gaatworden. Het is niet ondenkbaar dat Geert Wilders (PVV) één van dezetwee gaat worden en wie wordt dan zijn opponent?”
De Vries voorziet dan ook een campagne waarin de premier alsCDA-lijsttrekker de primaire uitdager zal blijken te zijn van dePVV-leider. Op de vraag of Jan Peter Balkenende nog wel voor eenvijfde termijn als premier zou moeten gaan antwoordde de voormaligCDA-spindoctor dat het “zeer onverstandig zou zijn van het CDA omnu van politiek leider te gaan wisselen. Tenzij er natuurlijk bijde gemeenteradsverkiezingen hele gekke dingen zouden gebeuren. Datweet je natuurljk nooit.”
Meest Gelezen
Masterstudenten in het hbo worstelen met academisch schrijven en onderzoek
“Ik zal niet de meest populaire onderwijsminister zijn”
Stop met studentevaluaties: ze bedreigen de academische vrijheid
“Langstudeerboete raakt kern van hoger onderwijs”
CvB Erasmus Universiteit weigert tweetalig te vergaderen met medezeggenschap