Pabo-man leidt SP

Nieuws | de redactie
5 maart 2010 | Een oud-Pabo-student wordt de nieuwe rode voorman na Agnes Kant. In Nijmegen opgeleid werd Emile Roemer actief in Boxmeer, terwijl hij tot 2002 ook onderwijzer bleef.

Over zijn Werdegang vertelt hij: “Jarenlang ben ik leraargeweest op de basisschool. En ik heb nog steeds affiniteit metkinderen. 430.000 kinderen in Nederland zijn arm. Zij kunnenbijvoorbeeld, of geen lid worden van een sportvereniging, of zebeschikken niet over een computer of hebben slechte eetpatronen.Dat is een schande. Kinderen kunnen niet kiezen voor armoede en zijsnappen het ook niet. Daar moeten we iets aan doen.

Ik heb een grote hekel aan bureaucratie, ik houd vanaanpakken. Vandaag een probleem, morgen opgelost. Mijn eersteervaring in politiek Boxmeer was een fietsenrek dat bij het zwembadaan de overkant van een drukke straat stond. Het gemeentebestuurwilde de verplaatsing op de begroting van het volgende jaar zetten.Toen heb ik op een avond met een hele club mensen het rek naar deoverkant gesjouwd, hoezo moet zoiets maanden duren?”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK