Plasterk gaat weer voor OCW

Nieuws | de redactie
10 maart 2010 | Ronald Plasterk gaat door in de politiek. Hij heeft Wouter Bos al laten weten dat hij het liefst terugkeert als minister van OCW. En regeren met het CDA ziet Plasterk zeker als optie.

Na de val van het kabinet Balkenende IV was Ronald Plasterk nogonduidelijk over zijn toekomstplannen. Zijn ‘indiaantjes in hetbos-‘ strategie heeft nu blijkbaar uitkomst geboden.Hij heeft zich verkiesbaar gesteld voor de kandidatenlijst van dePvdA.

Plasterk sluit een nieuwe coalitie met het CDA niet uit na 9juni. Dit is opmerkelijk gezien zijn eerdere felle uitspraken in de richting van Jan PeterBalkenende en het CDA. Verder vindt hij het ‘gek’ dat Jan PeterBalkenende al heeft aangegeven dat hij niet in de Kamer plaatsneemtals hij geen premier wordt. Zelf neemt Plasterk plaats in de TweedeKamer, mocht de PvdA niet gaan regeren.

 

Wie Plasterk overigens graag nog eens in zijn rol als columnistziet, is vanavond welkom bij het borreldebat van de LSVb in Den Haag.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK