Plasterk op shortlist voor Amsterdam

Nieuws | de redactie
18 maart 2010 | Een hoge post op OCW blijft een aanbeveling voor de hoofdstad. Oud-staatssecretaris Wallage was al in beeld als inval-burgervader na oud-staatssecretaris Cohen. Ineens duikt de naam van Ronald Plasterk op.

Naar verluidt is vanuit de Amsterdamse gemeentepolitiek deoud-minister van OCW aangedragen als een van de mensen die mengraag met het ambtsketen zou zien, eventueel eerst alsinvaller voor Job Cohen. Zelf zou hij hiervan niet op de hoogtezijn geweest.

Dat Plasterk het juiste profiel en de passende persoonlijkheid zouhebben voor de post van burgemeester van Amsterdam, was al betoogdin het terugblikkende, evaluatieve artikel van ScienceGuide over de ‘drie jaarRonald Plasterk’. 

“Is het dan nog toeval dat in de PvdA het hardnekkige gerucht gaatdat Plasterk favoriet is voor de opvolging  van Job Cohen inAmsterdam, als deze de overstap naar Den Haag maakt? Met zijnjoyeuze stijl en culturele passie, zijn enthousiasme vooremancipatiebeleid en ‘Canal Parades’ en een bijkans ‘Van Agtiaans’genoegen in de parafernalia van het ambt zou Ronald Plasterk eenuitstekende en innemende burgemeester van de hoofdstad zijn.”

Dat genoegen liet de oud-minister wereldwijd uitstralen. Tot op deZuidpool, waar u hem op de foto samen met het kroonprinselijk paarde Nederlandse klimaatonderzoekers een hart onder de riem zietsteken.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK