Radboud botst met moslimstudenten

Nieuws | de redactie
3 maart 2010 | De Radboud Universiteit is not amused over de Moslimstudenten Vereniging Nijmegen. “De vereniging heeft een probleem. Hier zal het college het niet bij laten.”

Bij hun lustrum sprak onder meer rector Kortmann. Het feest werdechter ontsierd doordat MSV voorzitter Lieven Hanssen eentv-reporter belette enkele vrouwelijke aanwezigen te spreken en tefilmen. “Ik zou überhaupt niet begrijpen waarom je als meisje optelevisie zou willen komen,” zo meldde hij. De vereniging wildenamelijk in eigen hand houden welke selectie van leden voor decamera mocht komen en wees daartoe een groepje van louter mannenaan. “Jammer”, aldus de reporter. “Als ze mij gewoon m’n ganghadden laten gaan, was er helemaal geen ophef geweest.”

Maar de universiteit neemt dit hoog op en het CvB noemt het “eenbuitengewoon domme uitspraak, die niet past bij de manier waaropwij op de universiteit met vrouwen omgaan.” De rector had tijdenshet jubileum eerder over de vereniging het volgende gezegd: “Upast op onze universiteit Juíst op deze universiteit, want deRadboud Universiteit is een emancipatie- universiteit” en wasdaarom in verlegenheid door het optreden van voorzitterHanssen.

[bron: Voxlog]


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK