Salarisniveau in HO-top speelt weer op

Nieuws | de redactie
9 maart 2010 | De Kamer is verbaasd over de voorwaarden waaronder de voorzitter van de Wageningse universiteit zijn functie mag voortzetten in een nieuwe ambtsperiode. “Dit gaat alle perken te buiten," vindt de SP.

Voorzitter Aalt Dijkhuizen van de WUR ontvangt een salarisvan twee maal dat van de premier. SP-Kamerlid Jaspervan Dijk vroeg minister Verburg tijdens hetVragenuurtje dit te verlagen, maar zij wil hier niet op ingaan. “Een blunder van jewelste”, zegt Van Dijk.

Dijkhuizen werd in februari voor de derde keer benoemd alsvoorzitter van de Universiteit Wageningen. “Dit gaat alle perken tebuiten. Bonussen zijn pervers en absoluut onaanvaardbaar in eenpublieke sector die met belastinggeld wordt betaald,” aldusVan Dijk.

Hij stelt dat bovendien niet naar de Medezeggenschapsraad isgeluisterd. “Zij hadden kritiek op zijn onderwijsbeleid en op deduur van zijn voorzitterschap. Ook dat advies is zonder pardon inde wind geslagen.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK