Studenten laten hun vindingrijkheid zien

Nieuws | de redactie
5 maart 2010 | Nederlandse en Vlaamse studenten van wo en hbo krijgen voor het eerst de kans hun onderzoek aan een breed publiek zichtbaar te maken. Op 14 en 15 oktober 2010 vindt de Student Research Conference plaats.

De Student Research Conference plaatsis een nieuw jaarlijks evenement van de Vereniging vanUniversiteiten (VSNU). Tot 1 mei 2010 kunnen studenten bijhaar hun onderzoek indienen.

Tijdens de Student Research Conference op de Universiteit Leidenzullen studenten via workshops en posterpresentaties hun onderzoekpresenteren. Alle universiteiten dragen wetenschappers aan diegezamenlijk het Scientific Program Commitee vormen.Dit committee reikt aan het eind van de conferentie de StudentResearch Award uit aan het beste en meest relevanteonderzoek.

De bijeenkomst heeft tot doel om de verwevenheid van onderwijs enonderzoek in de bachelor te verstevigen. Studeren wordt hierdooruitdagender en aantrekkelijker. De universiteiten willen studentenin een vroeg stadium van hun studie enthousiasmeren voormaatschappelijk relevant onderzoek.

Want, zoals de key note speaker van de bijeenkomst prof. dr. WubboOckels (directeur van Sustainable Engineering and TechnologyAerospace for TU Delft) zelf zegt: “Er is zoveel vernieuwing nodig- erg goed dat studenten meehelpen. Het is ook hun toekomst”.

Aanmelding

Tot 1 mei 2010 kunnen studenten hunonderzoeksbeschrijving indienen via www.vsnu.nl/SRC  Een commissie vanhoogleraren selecteert de onderzoeken die mee doen aan de StudentResearch Conference. Studenten die geen voorstel indienen zijn ookvan harte welkom op de conferentie. Zij kunnen meediscussiëren overmaatschappelijke vraagstukken en een professioneel netwerkopbouwen.www.vsnu.nl/SRC.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK