Wifi, ook tijdens lezing en college

Nieuws | de redactie
3 maart 2010 | Farid Tabarki van Studio Zeitgeist -en redactieraad ScienceGuide- schetst wat dankzij Wifi en iPad's kan gaan gebeuren tijdens kennisevenementen en dus ook colleges, lezingen en seminars. "Er is niks zo erg dan wanneer je een mooie presentatie hebt voorbereid, maar deze door een gebrek aan een internetverbinding niet uit de verf komt."

Nu de draadloze interverbinding in het vliegtuig een feit isblijft het wachten op een fijn WIFI signaal tijdens evenementen.Natuurlijk kan iedereen met zijn mobiele telefoon internetten, maarwat zou het toch fijn zijn wanneer je als bezoeker van eenevenement toegang zou hebben tot een wat snellereinternetverbinding. Immers we bloggen, twitteren en Facebooken ermet z’n allen op los. Dit geeft natuurlijk extra bekendheid aan eenevenement, waar de organisator baat bij heeft.

Ook zijn er steeds meer ontwikkelingen die een evenement eeninteractief tintje kunnen geven. Bijvoorbeeld het gebruik van Backchannel,waarmee live getwitterd kan worden met het publiek van eenevenement. Door de introductie van de iPadzal het aantal applicaties explosief stijgen en de vraag naar eensnelle interverbinding nog meer. De iPhone kan heel veel, maar hetkleine scherm werkt uiteindelijk toch zeer beperkend. De iPad steltons straks in staat om waar je ook maar wilt streaming video op eengroot scherm te kijken. Maar dan moet er wel een snelle WIFIverbinding voorradig zijn.

Bovendien is gratis snel en draadloos internet gewoon een goedeservice om aan je bezoekers te bieden. Zeker bij symposia encongressen waar veel bezoekers met een zakelijke achtergrond komen,is het prettig wanneer zij hun notities direct kunnen delen metcollega’s op kantoor.

Ook voor een spreker is het prettig wanneer de organisator vaneen evenement een goede internetverbinding heeft geregeld. Er isniks zo erg dan wanneer je een mooie presentatie hebt voorbereid,maar deze door een gebrek aan een internetverbinding niet uit deverf komt. WIFI als standaard service tijdens een evenement. Nuvooruitstrevend, maar standaard in 2011.

Farid Tabarki [bijdrage aan hetnieuwe blog van het nieuwe Stirrr]

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK