Winst studenten Delft

Nieuws | de redactie
4 maart 2010 | De partij STIP, van studenten in Delft, heeft opnieuw winst geboekt bij de raadsverkiezingen en haalde 3 zetels. ScienceGuide interviewde hun milieu- en cultuurwethouder Lian Merkx over hoe haar bèta-achtergrond doorwerkt in haar werk. “Ik ging biologie studeren omdat ik dieren leuk vond. Dat misverstand zie je heel vaak”.

‘De Delftse cultuursector moet volop met de TU Delftsamenwerken, zo vindt wethouder Lian Merkx. Ze stimuleert dat(bèta-)wetenschappers bij allerlei projecten in de stad wordeningeschakeld, van stadsmarketing tot architectuur en cultuur.Aanvankelijk had de gemeenteraad wat aarzelingen, maar Merkx gaatonvermoeibaar door om techneuten bij de ontwikkeling van de stad tebetrekken.

Wanneer is je fascinatie met biologie ontstaan?
In de brugklas vond ik biologie vreselijk. Ik denk dat ik demanier van doceren en de docent niet leuk vond, en op die leeftijdmaakt dat toch wel heel veel uit. Ik ben wel altijd veel beziggeweest met natuur en milieu. Dat werd thuis ook gestimuleerd: zoheeft mijn moeder in de politiek gezeten voor GroenLinks.

Ik ging vooral biologie studeren omdat ik dieren heel leuk vond.Dat is een misverstand dat je trouwens heel veel ziet. Heel veelstudenten beginnen aan biologie omdat je dan zo leuk met dierenkunt werken, en maar heel weinig studenten gaan het uiteindelijkook doen. Dieren lopen namelijk weg, terwijl planten gewoon netjesblijven staan in een laboratorium. Met planten kun je alsonderzoeker dus veel makkelijker omgaan.’

Lees hier het volledige interview uit 2008.
En u vindt hier het boek Bijzondere Bèta’s, waarvoor Lian geinterviewdwerd door ScienceGuide, naast mensen als Nobelwinnaar enObama-minister Steven Chu, president Abdul Kalam van India,OV-chip-kraker Roel Verdult en kunstenaar/wiskundige en lector BenSchouten.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK