Delftse kenniseconomie

Nieuws | de redactie
20 april 2010 | Tech-starters rond het HO stimuleren de kenniseconomie. YES!Delft heeft in vijf jaar 72 bedrijven voortgebracht. Zo'n 400 directe en 900 indirecte banen heeft dit opgeleverd, met een omzet van 13 miljoen en ruim 28 miljoen investeringen.

Honderd bedrijven kloppen jaarlijks aan

Marco Waas, initiator en bestuurslid van de Delftseincubator, is trots op wat er de afgelopen vijf jaar is bereikt.”Ruim honderd nieuwe bedrijven kloppen jaarlijks aan bij YES!Delft.Na een strenge selectie worden er slechts twaalf tot vijftientoegelaten. Onze technostarters ontwikkelen technologieën diekansrijk zijn, die daadwerkelijk producten opleveren en ook banengenereren.” 

De meeste technostarters ondervinden geen hinder van dewereldwijde economische malaise. In 2009 hebben externe partijenruim 10,5 miljoen euro geïnvesteerd in de bedrijven van YES!Voorzitter Lian Merkx onderstreept hoe inspirerend het werk hieraanis: “Ik ben ontzettend trots op de resultaten die we deafgelopen jaren hebben geboekt. YES!Delft staat voor mij voorinspiratie en vernieuwing. Hier worden dingen bedacht waarvan jeniet verwacht dat dát ook zou kunnen. Jonge mensen/studenten metgoede ideeën krijgen hier de kans om die te realiseren. De huidigeondernemers van YES!Delft zijn inspirerende voorbeelden voor jongemensen die zelf ook willen gaan ondernemen.”

U leest het interview van ScienceGuide met Merkx -alswethouder Milieu van Delft- in ons boek ‘Bijzondere Bèta’s’, samen met mensen alsSteven Chu, David Gross en Ingrid Mulder.

Markt met Jan Kees de Jager

Op dinsdag 20 april geeft Marco Waas tijdens het NetworkEvent van YES!Delft een toelichting op deze resultaten. Alletechnostarters zullen zich daarbij tijdens een speciale marktpresenteren.

Minister Jan Kees de Jager zal bij deze gelegenheid zijn visie opondernemen in Nederland delen met de aanwezige ondernemers,investeerders, coaches, dienstverleners en ambitieuze topstudenten.Het Network Event vindt op dinsdag 20 april plaats bij Lijm enCultuur aan de Rotterdamseweg 270 in Delft. Zie http://www.yesdelft.nl voor meerinformatie en wijze van aanmelden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK