Expeditie INChina

Nieuws | de redactie
7 april 2010 | Maar liefst 120 INHolland-studenten gaan komende week op een zesweekse studiereis naar China. Daar gaan ze onderzoek doen voor Nederlandse bedrijven en instellingen. De reis is onderdeel van het specialisatieprogramma Expeditie INChina, dat zo’n succes is dat INBrazilië ook al op de kaart staat.

“Na jarenlang contacten opgebouwd te hebben in China is het onzehogeschool gelukt om zodanig vertrouwen bij de Chinese collega’s teverwerven dat deze grootschalige aanpak mogelijk is geworden. Hetis voor het eerst dat een Nederlandse hoger onderwijsinstellingzoveel studenten ineens naar China ziet gaan, aldusINHolland-voorzitter Geert Dales.

Uit de vele aanmeldingen voor Expeditie INChina heeft dehogeschool de topstudenten geselecteerd uit alle studierichtingenen afkomstig van alle INHollandvestigingen. Diverse studententeamszijn vervolgens aan de slag gegaan met vraagstukken voororganisaties die zaken willen doen in of met China. Ook zijn erteams die onderzoek doen voor de eigen opleiding ofopleidingsgerelateerde opdrachten uitwerken.

In China zullen deze INHolland-studenten vier weken studeren enonderzoek doen bij partneruniversiteiten in Shanghai, Jinan,Chengdu en Chongqing. Daarna maken ze een onderzoeksreis over hetChinese platteland, gevolgd door een cultuurprogramma in Beijing.Het China-gedeelte van het programma wordt op vrijdag 21 meiafgesloten met een ontvangst door de Nederlandse Ambassadeur Bekinkop de residentie in Beijing.

Chinese masterclasses

Volgens student Stephanie Zumbrink is de opbouw van deze nieuweminor uniek. “Er zijn al exchange minors mogelijk, hierbij volg jevijf maanden les aan een universiteit binnen Europa. Deze minor iseen combinatie van 10 weken voorbereidende lessen in Nederland, een6-weekse expeditie naar China en een aantal afrondende weken inNederland”,  De voorbereidende lessen bestonden uit hetMandarijn, interculturele communicatie, Chinese geschiedenis,moderne samenleving en masterclasses verzorgt door Chinese experts.En nu vertrekken we voor zes weken naar China.”

“De combinatie van studeren, reizen en de kennismaking met, voorvelen, zo’n nieuw land is ideaal. De voorbereidingen waren erg goedgeregeld; we zijn met zijn allen ingeënt op school, de visums zijngeregeld en de tentamens afgerond. We zijn er helemaal klaarvoor.”

INBrazilië

Vanwege het succes start INHolland gelijk met de voorbereidingenvoor de expedities van 2011 naar nieuwe bestemmingen. Naast China,staan er meer werelddelen, waaronder Brazilië, op het programma.Hogeschool INHolland heeft deze minor Expeditie INChina ontwikkeldom studenten een kans te geven hun toekomst en internationalekennis te verrijken.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK