NWO beloont talent

Nieuws | de redactie
7 april 2010 | NWO heeft 33 jonge, talentrijke onderzoekers een Rubicon-subsidie toegekend. UvA en UU scoorden goed.

Van de tien vrouwen en 23 mannen die in de prijzen vielen is hetmerendeel in Nederland gepromoveerd en vertrekt naar hetbuitenland. De meesten van hen gaan naar de VS. Daarna isGroot-Brittannië de meest populaire bestemming. Anderen zoekenDuitsland, China, Zweden en België op.

Drie buitenlandse onderzoekers gebruiken Rubicon om onderzoek tedoen aan een Nederlandse instelling. NWO hoopt in de komende jaren meer buitenlandseonderzoekers aan te trekken voor een onderzoeksperiode inNederland. Hiermee kan NWO de circulatie van wetenschappelijktalent stimuleren.

In totaal dienden 144 jonge onderzoekers een aanvraag in, 33 vanhen ontvangen nu een Rubicon. Vooral de UvA en UU hebben goedgescoord. De kandidaten ontvangen de beurs bovenal vanwege dekwaliteit van het onderzoeksvoorstel, die van het gastinstituut enhun kwaliteit als onderzoeker. De haalbaarheid van het onderzoek ende mobiliteit van de onderzoeker tellen ook mee in debeoordeling.

Nederlandse instituten die een buitenlandse onderzoeker een jaaronderdak bieden, ontvangen 55.000 euro. Nederlanders die een halfjaar tot twee jaar naar het buitenland gaan, krijgen eenonkostenvergoeding afhankelijk van de gekozen bestemming. Iedereronde stelt NWO 1,7 miljoen euro beschikbaar.

Hier vindt u een alfabetische lijst van gehonoreerdeonderzoekers.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK