Nyenrode-onderzoeker wordt HAN-lector

Nieuws | de redactie
1 april 2010 | Per 1 mei begint mw. dr. Sharda Nandram bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) als lector Ondernemerschap. Ze bestudeert onderwerpen vanuit een toegepast perspectief en publiceert onder andere over persoonseigenschappen en competenties van ondernemers, groei van bedrijven en ondernemerschap.

Het lectoraat Ondernemerschap doet onderzoek naarondernemendheid en ondernemerschap en de rol ervan in hetonderwijs. Dit onderzoeksgebied is een belangrijke speerpunt vanoverheidsbeleid, hogescholen en universiteiten maar bevindt zichnog in de kinderschoenen. Wat is een ondernemende houding, hoekunnen we ondernemendheid stimuleren bij studenten en werknemers enleidt deze stimulans tot meer ondernemerschap en innovaties?

Sharda Nandram werkt momenteel bij het center forentrepreneurship van de Nyenrode Business Universiteit inBreukelen. Ze is afgestudeerd in zowel psychologie als economie enheeft promotie onderzoek verricht bij de vakgroep socialepsychologie van de Vrije Universiteit. Zij heeft ruime ervaring metacademisch werk in combinatie met praktijkgerelateerde behoeftenvan bedrijven en maatschappij. Ze bestudeert onderwerpen vanuit eentoegepast perspectief en publiceert onder andere overpersoonseigenschappen en competenties van ondernemers, groei vanbedrijven en ondernemerschap. De lector is ook betrokken bij IntEnt2010, een internationaal congres over ondernemerschap en onderwijs. 

Voor de uit Suriname afkomstige Nandram is ondernemerschap endiversiteit een logische combinatie, zo vertelt ze in een kortevideo op YouTube:

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK