Trend-lector onderscheiden

Nieuws | de redactie
22 april 2010 | Carl Rohde is uitgeroepen tot Nederlands Trendwatcher van het jaar 2010. Hij kreeg de onderscheiding vanwege de maatschappelijke waarde van zijn werk. Rohde is lector Trendwatching bij Fontys Hogeschool.

Lectoren onderscheiden is een trend: ISO enScienceGuide komen met de Lector van het Jaar en nu is trendwatcher pur sang CarlRohde in zijn professie in het zonnetje gezet.

De award is een initiatief van Trendplatform Second Sight.Dat wil met deze onderscheiding het vak van trendwatcherverder professionaliseren. Rohde kreeg de onderscheiding vanwegezijn internationale expertise in de vorm van wereldwijdtrendonderzoek, zijn toenemende professionalisering en zijn ambitieom jonge trendprofessionals op te leiden wordengewaardeerd.

Rohde heeft de afgelopen twintig jaar een grote reputatieopgebouwd als ‘academisch’ trendwatcher. Hij leidt www.scienceofthetime.com,een wereldwijd netwerk, en publiceert geregeld overonderwerpen op het gebied van trends in (inter)nationale vakbladenen tijdschriften. 

Rohde is lector Trendwatching aan FontysHogescholen.Hij doet met zijn kenniskring onderzoek naar(mentaliteits)trends wereldwijd, naar diversetrendwatch-methodieken en naar de betekenis van trends voorinnovatietrajecten in bedrijven en/of(overheids)organisaties.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK