HBO voor creatieve industrie

Nieuws | de redactie
3 mei 2010 | Fontys start een nieuw instituut, een Academy for Creative Industries. Zij richt zich op opleidingen voor en verdere professionalisering van deze sector uit bedrijven en instellingen op terreinen als media, film, vormgeving, lifestyle, entertainment, muziek, mode, reclame en cultuur.

‘De creatieve industrie ontwikkelt zich snel en staat voor deuitdaging verder te professionaliseren’, stelt directeur PieterBon. ‘Met ons nieuwe instituut kunnen we aan dat proces eenbelangrijke bijdrage leveren.’ Fontys Academy for CreativeIndustries komt voort uit de Fontys Bedrijfshogeschool. Het nieuweinstituut zal zich in de toekomst alleen maar gaan richten opopleidingen voor de creatieve industrie.

De enorme groei van de huidige opleidingen is een belangrijkeaanleiding voor de inrichting van dit nieuwe instituut. Zo zullenCommerciële Economie en Communicatie,  International Event,Music & Entertainment Studies (CE/CO IEMES) en de per septembernieuw te starten bachelor International Lifestyle Studies naarverwachting samen ruim 650 nieuwe studenten aantrekken. Dat is eenverdubbeling in vergelijking met een jaar geleden. 

‘Onze studies zijn erg in trek bij potentiële studenten, omdat zedromen van een baan in de branches en/of de sector waarvoor wijopleiden. Bovendien bieden onze opleidingen een waardevollecombinatie van creatieve toepassingen op degelijke economischeprincipes.’ Ook binnen het werkveld heeft het instituut een goedereputatie. Zo zijn bekende mensen uit deze sector als ChrisZegers, Giel Beelen, John de Mol, Harry de Winter en Eddy Zoëy, alsgastdocenten betrokken bij de beide IEMES-opleidingen. 

Een voortrekker in deze sector, Rohde, isrecent uitgeroepen tot Trendwatcher van het jaar 2010.Hij kreeg de onderscheiding vanwege de maatschappelijke waarde vanzijn werk. Rohde is lector Trendwatching bij Fontys Hogeschool.Rohde heeft de afgelopen twintig jaar een grote reputatieopgebouwd als ‘academisch’ trendwatcher. Hij leidt www.scienceofthetime.com,een wereldwijd netwerk, en publiceert geregeld overonderwerpen op het gebied van trends in (inter)nationale vakbladenen tijdschriften. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK