Jong talent ontmoet zestig Nobelprijswinnaars

Nieuws | de redactie
31 mei 2010 | Twee studenten, vijf promovendi en vijf postdocs uit Nederland zijn uitverkoren om in juni kennis uit te wisselen met ruim zestig Nobelprijswinnaars tijdens de 60ste verjaardag van de Lindau Ontmoetingdagen. Onder hen de Nederlandse Nobellaureaten Nicolaas Bloembergen, Paul Crutzen, Gerard 't Hooft en Martin Veltman.

De twaalf jonge wetenschappen, waaronder vijf vrouwen en zevenmannen, zijn door de KNAW voorgedragen en werden uiteindelijkallemaal uitgenodigd door de Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen.De uitgenodigde wetenschappers uit Nederland zijn:

Songyue Chen (nanotechnologie), Universiteit Twente
Eva Deinum (biologie), Wageningen Universiteit
Justin Hay (farmacologie), Leids Universitair Medisch Centrum
Dennis Hetterscheid (organische chemie), Universiteit vanAmsterdam
André Mischke (natuurkunde), Universiteit Utrecht
Nico Mollet (radiologie), Erasmus Medisch Centrum
Keimpe Nevenzeel (natuurkunde), Rijksuniversiteit Groningen
Katja Nowack (nanowetenschap), Technische Universiteit Delft
Frank van de Veerdonk (interne geneeskunde), Universitair MedischCentrum Radboud
Marijn van Loenhout (toegepaste natuurkunde), TechnischeUniversiteit Delft
Nicole Vogelzangs (psychiatrie), Vrije Universiteit
Annelien Zweemer (biofarmacie), Universiteit Leiden

Deze gelukkigen en zo’n zevenhonderd andere jonge talentvollewetenschappers uit meer dan vijftig landen ontmoeten tussen 27 junien 2 juli zo’n zestig winnaars van de Nobelprijs voor de Chemie,Natuurkunde en Geneeskunde waaronder de Nederlanders NicolaasBloembergen, Paul Crutzen, Gerard ’t Hooft en Martin Veltman. Ophet programma staan lezingen van de Nobelprijswinnaars, plenairediscussies, workshops en diverse sociale activiteiten.

Doel van de Ontmoetingsdagen is het overdragen van kennis tussengeneraties wetenschappers, het versterken van internationalenetwerken en het inspireren van zowel jonge wetenschappers alsNobelprijswinnaars. Afwisselend staan de vakgebieden chemie,natuurkunde en geneeskunde/fysiologie centraal. Elke vijf jaar iser een interdisciplinaire ronde. In 2004 is er gestart met eentweejaarlijkse ontmoeting in de economische wetenschappen. De Raadvoor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars organiseertde gelijknamige dagen sinds 1951. De KNAW participeert nu voor hetderde jaar.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK