Stenden-chef naar sc Heerenveen

Nieuws | de redactie
26 mei 2010 | Robert Veenstra vertrekt als collegevoorzitter van Stenden Hogeschool. Per 1 augustus 2010 gaat hij de sc Heerenveen leiden als algemeen directeur en voorzitter van de directie.

Robert Veenstra werkte eerder bij Essent. Op 1 januari 2006 werdhij voorzitter van de Christelijke Hogeschool Nederland (CHN).Onder zijn leiding maakte de hogeschool een stormachtige groeidoor. Na de fusie met de Hogeschool Drenthe ontstond StendenHogeschool.

Veenstra realiseerde met zijn college van bestuur een sterkinternationaal profiel. Stenden opende de afgelopen jarenvestigingen in Bali, Zuid-Afrika, Qatar en Thailand. In septembervolgt de opening van Stenden University in Berlijn. Stenden isvooralsnog de enige bekostigde Nederlandse hogeronderwijsinstelling in het buitenland. Door zijn vele buitenlandsereizen kreeg Veenstra ook ‘friends in high places’. Zo sprak hij inapril 2008 met presidentskandidaat Barack Obama, waar hij opScienceGuide verslag van deed.

De overstap van Veenstra naar sc Heerenveen is een illustratievan de liefde van hbo-bestuurders voor de sport. Fontys-voorzitterMarcel Wintels voert bij de KNWU het peloton van wielrenbestuurdersaan, terwijl Doekle Terpstra als voorzitter van de schaatsbondprobeert om het schaatsen, bij voorkeur ook internationaal, ingoede banen te leiden.

De nieuwe directeur heeft geen voetbalachtergrond, maar datbeschouwt Robert Veenstra eerder als een voordeel dan een nadeel.,,Als ik verstand van voetbal zou hebben, zou ik misschien geneigdzijn om op de stoel van de trainer of technisch manager te gaanzitten. Daar hoeven ze niet bang voor te zijn. Het is mijn taak omde organisatie goed neer te zetten zodat er op het veld gepresteerdkan worden.”

In zijn nieuwe rol zal Veenstra leiding geven aan hetdirectie/managementteam. De directie bestaat verder uit Jan vanErve, directeur commerciële zaken. Johan Hansma, oudspeler/aanvoerder van het eerste elftal van sc Heerenveen wordttechnisch manager en vormt met Ron Jans en Raymond Libregts hetteam dat verantwoordelijk wordt voor het technisch beleid van scHeerenveen.

De wisseling van de wacht bij sc Heerenveen heeft ongetwijfeldte maken met tegenvallende resultaten. De voetbalclub draaide overhet boekjaar 2009-2010 een recordverlies van 15 miljoen euro. Ditwordt gewijd aan de negatieve uitwerking van het aankoopbeleid vannieuwe spelers.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK