Taiwan laat Chinese studenten toe

Nieuws | de redactie
12 mei 2010 | Onderwijs zorgt voor een doorbraak in de relaties tussen Taiwan en China. “We regret to say that we cannot block them anymore,” aldus oppositiepartij DPP.

In een wetsvoorstel van het Ministerie van Onderwijs staat datChinese ‘undergraduate’ en ‘graduate’ studenten zich vanaf ditnajaar kunnen inschrijven aan Taiwanese universiteiten. Wel heefthet Ministerie het parlement moeten beloven dat de komst vanChinese studenten niet mag resulteren in minder plekken aanuniversiteiten voor Taiwanese studenten.

De doorbraak is mogelijk omdat oppositiepartij DPP het verzet tegende wetswijziging opgeeft. “After all these sacrifices andboycotts, we regret to say that we cannot block them anymore,” zegteen woordvoerder van de DPP. Wel is de DPP van mening dat Taiwaneseuniversiteiten Chinese studenten aan de poort zouden moeten kunnenselecteren.

Taiwan riep al in 1895 de onafhankelijkheid uit, maar depolitieke status van het eiland is nog altijd onderwerp vandiscussie. China noemt Taiwan ‘een afvallige provincie’ en steltdat landen niet met zowel China als Taiwan betrekkingen mogenonderhouden. Hierdoor zijn er maar 23 staten in de wereld,waaronder Vaticaanstad, die diplomatiek bondgenoot zijn vanTaiwan.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK