Teken voor gratis internet

Nieuws | de redactie
26 mei 2010 | In Frankrijk en Canada is er in parken en openbare gebouwen gratis toegang tot het internet. Jaap van Till (emerituslector telecommunicatie HAN) wil dit nu ook in Nederland introduceren en heeft daartoe een petitie opgesteld. “Mijn doel is dat gratis draadloos internet in openbare gebouwen in het regeerakkoord komt”, aldus Van Till.

Onlangs hoorde Van Till een voorstel uit Canada waar de overheidwerd gevraagd om open, gratis draadloos internet voor alleburgers die op bezoek zijn in openbare gebouwen. “Je kan daardus op je gemak buiten in het gras zitten denken, met je vriendenchatten en wat werken als het zo uitkomt.” Dat voorstel wil hij nugraag ook in Nederland introduceren. Daarom heeft hij namens de’digitale burgers’ een petitie opgesteld.

“Mijn doel is dat een of meer ‘progressieve’ politieke partijenin Nederland dit voorstel als programmapunt meenemen als ‘positievedifferentiator’ in de komende verkiezingen. En uiteindelijk moethet natuurlijk gewoon in het regeerakkoord terechtkomen. Kortom, ikpleit voor WiFi in alle gemeentehuizen, provinciepaleizen,bibliotheken, rechtbanken, enzovoorts, maar ook op stations,luchthavens en in postkantoren.

Op dergelijke locaties moet je nu juist vaak net dat enedigitale document ophoesten om een discussie te plekke te kunnenbeslechten. Moet je dan eerst langs de dichtstbijzijnde McDonaldsgaan om even op internet te kunnen kijken? Dat kan beter.Mijn voorstel geeft een extra boost aan de kennismaatschappijen kost relatief heel weinig. Laat de uitwerking maar over aan deoperators. Het gaat om gebouwen die van ons allemaal zijn en waarwe toch allemaal al aan meebetalen. Het Franse initiatief ‘Wi-FiGratuit’ verdient mijns inziens dan ook absoluut navolging.”

Onderteken de petitie hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK