Chinese medicijnen naar Bio Science Park

Nieuws | de redactie
29 juni 2010 | Een grote, traditioneel werkende farmaceut uit China gaat met het Science Park van Leiden kennis en ervaring uitwisselen. Dit is een van de spinoffs van de expo in Shanghai en de input vanuit de Nederlandse kennissector daar.

De Yangtze River Pharmaceutical Groep, een van de grootstefarmaceutische bedrijven van China, produceert generieke entraditionele Chinese geneesmiddelen. SU Biomedicine, een spin-offvan TNO Kwaliteit van leven, introduceert traditionele Chinesegeneesmiddelen op de westerse markt. Met behulp van de jointventure betreden de bedrijven gezamenlijk de westerse markt. In desamenwerking staan veiligheid, kwaliteit en effectiviteit van detraditionele Chinese geneesmiddelen voorop.

In China is ook samenwerking afgesproken tussen het Leiden BioScience Park en het Jiangsu Life Sciences & TechnologyInnovation Park in Nanjing, Op uitnodiging van het Jiangsu LifeSciences Park werd daartoe op 17 juni een samenwerkingsovereenkomstgesloten. Het Jiangsu Life Sciences & Technology InnovationPark, ligt in de delta van de Yangtze rivier, het centrum van deChinese medicijnontwikkeling.

In deze delta zijn twaalf universiteiten gevestigd. Er is veelruimte voor bedrijfsvestiging. Daarnaast wordt voorzien in een5-sterren hotel, een winkelcentrum en woningen. Het Jiangsu LifeSciences & Technology Innovation Park heeft een oppervlakte van273 hectare en is daarmee bijna twee keer zo groot als het LeidenBio Science Park.

De partnerbedrijvenparken hebben afgesprokenontwikkelingservaringen en de kennis van er gevestigde bedrijvenuit te wisselen. ‘Bij de Chinezen spat de ambitie er vanaf’, zegtNettie Buitelaar, directeur van Leiden Bio Science Parkfoundation.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK