Gasthoofdredacteur op MTV

Nieuws | de redactie
2 juni 2010 | Sijbolt Noorda, onze gasthoofdredacteur, is 3 juni een van de drie HO-experts, die in het MTV Coolpolitics tv-debat de toppolitici live tot verdieping zullen verleiden. Samen met Noorda zullen ruimtevaart-prof Hester Bijl en HAN-lector en ScienceGuide-columnist Frans Nauta daar voor gaan zorgen.

Presentator Farid Tabarki zal hen in de discussie met delijsttrekkers betrekken om bij de verschillende thema’s rond ‘hoeworden wij een slimmer land?’ verdiepingsslagen te maken. Uleest hier het interview met Tabarki over dit debat. “Onsdebat wordt uitgezonden zonder reclame en dat bij een ‘commerciëleomroep’ gericht op jongeren. Bij anderen heb je 44 minuteneffectieve zendtijd in zo’n uur, bij MTV Coolpolitics is dat nu 55minuten. Je krijgt 25% meer inhoud dus!”

Als gasthoofdredacteur reageert VSNU-voorzitter Noorda deze weekonder meer op de visie van ‘Veerman’-lid Ron Bormans,CvB-voorzitter van de HAN, op de scherpe column van zijn Duitseoud-collega als WO-koepel president Klaus Landfried en die’verdammt praktische Holländer‘ én vertelt over de portretfoto dieRonald Plasterk van hem schoot. Die foto’s zijn nutentoongesteld in de Kunsthal te Rotterdam.

Prof. Hester Bijl van de TU Delft is een van de ‘BijzondereBèta’s’ die als lid van de Jonge Akademie van de KNAW werdgeportretteerd in het boek met die titel. Haar gesprek met ScienceGuide voor diepublicatie leest u hier.

Frans Nauta is columnist bij ons en lector van de HAN. Zijnspannende en onthullende boek over zijn ervaringen al secretaris van hetInnovatieplatform van het kabinet werd op ScienceGuide’onthuld’.  

Het kennisdebat 2010, dat MTV Coolpolitics met ScienceGuide enandere partners uit de kennissector organiseert is live te zien opMTV, Politiek24 en HAN.tv op donderdag 3 juni tussen 19.45u en21.00u.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK