Grote gaten bij UvA

Nieuws | de redactie
17 juni 2010 | Het CvB van de UvA was niet op de hoogte van de grote tekorten bij de economenfaculteit. “We hebben met de leiding van de FEB gesproken en wisten dat het niet goed ging; we hadden echter nooit een vermoeden dat het zo beroerd zou zijn,” erkent voorzitter Karel van der Toorn. Het gat is zo’n €6 miljoen.

“Het is inmiddels een bekend verhaal, maar ik maak me grotezorgen over de financiën. Ik kan wel stellen dat we het ondercontrole hebben, maar daar is alles mee gezegd,” zegt Van der Toornin zijn vaste rubriek ‘Wat doet Karel?’ in Folia. “Hettotaaloverzicht van de cijfers was bij ons niet aanwezig en hetbleek dat de decaan niet in controle was.”

Het college wijst er op dat sprake is van een decentrale leidingbinnen de universiteit, “hetgeen er op neerkomt dat een decaanintegraal verantwoordelijk is voor het curriculum, dewetenschapsbeoefening en ook natuurlijk de financiën.” Dit heeft indeze situatie duidelijk niet goed gewerkt. Van der Toorn merkt op,dat zo’n benadering “mooi klinkt, maar we moeten wel weten hoe devlag er bij hangt. Dat was nu niet het geval. Dekwartaalrapportages moeten een betrouwbaar beeld geven. Dat was inhet geval van de FEB de afgelopen periode veel terooskleurig”

Een directe relatie met het vertrekvan de decaan, prof Wansbeek, wil de collegevoorzitter niet leggen,maar “de visie op dingen liep zo uiteen, dat er geen grond meer wasvoor een vruchtbare samenwerking,” zegt hij veelbetekenend. “Datheb ik al gezegd en daar blijf ik bij.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK