Lector kijkt naar leefomgeving in verandering

Want als er één onderwerp is waarover iedereen wel een meningover heeft dan is het zijn leefomgeving. Toch maakt maar eenbeperkte groep mensen gebruik van inspraakmogelijkheden en een nogkleinere groep ontwikkelt zelf ideeën en plannen. Welkeveranderingen zijn nodig? Welke ontwikkelingen zijn al gaande? Enkan zelforganisatie daarin een rol spelen?
De openbare les is daarom onderdeel van het symposium’Zelforganisatie in gebiedsontwikkeling’ op 24 juni in hetAuditorium RDM-campus (Heijplaatstraat, Rotterdam) – HogeschoolRotterdam.
Programma
13.30-14.00 Ontvangst
14.00-14.05 Opening dagvoorzitter Iris Meerts
14.05-14.45 Derk Loorbach over transities inruimtelijke ordening.
Derk Loorbach is werkzaam bij het Dutch Research Institute ForTransitions van de Erasmus Universiteit. Hij zal ingaan op eenaantal transities in onze samenleving en de impact ervan op onzeruimtelijke orde. Redenerend vanuit het door DRIFT ontwikkeldetransitiemanagement zal hij een doorvertaling maken naar denoodzaak ook onze ruimtelijke orde in Nederland anders inhoud tegeven.
14.45-15.30 Jornt van Zuylen overburgerparticipatie 3.0.
Jornt van Zuylen, werkzaam bij BZK, is projectleider van eenaantal grote participatietrajecten zoals ‘Help eenburgerinitiatief’ en ‘In Actie’ . Vanuit deze ervaringen zal hijingaan op de huidige stand van zaken van burgerparticipatie bijruimtelijke ontwikkelingen en de mogelijkheden om daar een volgendestap in te zetten naar zelforganisatie.
15.30-16.00 Pauze
16.00-16.10 Jasper Tuytel, voorzitterHogeschool Rotterdam, aankondiging openbare les
16.10-16.50 Kees Machielse, lectorGebiedsontwikkeling en Transitiemanagement bij de HogeschoolRotterdam, geeft zijn openbare les over zelforganisatie ingebiedsontwikkeling.
16.50-17.00 Afsluiting door dagvoorzitter
17.00-18.30 Receptie / borrel
Een interview met Kees Machielse leest u
Meest Gelezen
Europese Unie: ‘Academische vrijheid in Nederland verslechtert’
UvA-studenten dagvaarden universiteit om internationalisering
'Studentenwelzijn verbeteren zonder wetenschappelijk bewijs kan veel schade toebrengen'
Laurens Buijs splijtzwam bij universiteitsbladen
Nederlandse universiteiten dalen op vrijwel alle domeinen in de QS-ranking
