NHTV-studenten naar Bollywood

Nieuws | de redactie
29 juni 2010 | Vier NHTV-studenten gaan in juli voor een half jaar naar Whistling Woods International Bombay, beter bekend als Bollywood. Het is voor het eerste dat er studenten van de opleiding International Media & Entertainment Management (IMEM) op uitwisseling gaan naar de beroemde filmschool in Bombay. “Hoe meer ik er over las, hoe enthousiaster ik werd,” aldus één van hen.

Whistling Woods International is gelegen in Mumbai (Bombay), ookwel Bollywood genoemd vanwege de enorme filmindustrie. Rondom deschool zijn vele Indiase filmproducenten gevestigd en wordendagelijks opnames gemaakt voor film- en televisieproducties. DeIMEM-studenten krijgen de mogelijkheid om zich op Whistling Woodsverder te specialiseren in filmproductie of monteren, of ze kunnenvakken volgen zoals acteren, cinematografie, kunst en literatuur,muziek en internationale kunst en filmwaardering.

Voor de studenten is het een enorme uitdaging om de filmwerelden Indiase cultuur van dichtbij mee te kunnen maken. Jessy Severinsis een van de studenten die in juli vertrekt. “Toen ik hoorde dathet mogelijk was om naar India op uitwisseling te gaan ben ikverder onderzoek gaan doen naar de school, de omgeving en vooralnaar de Indiase cultuur. Hoe meer ik er over las, hoe enthousiasterik werd. Ik heb veel over het hindoeïsme gelezen en ik ben ergbenieuwd naar alle facetten van de Indiase cultuur en de velefestivals die het land kent.”

NHTV-studenten naar Bollywood

Op de foto: Julia Klett, Linda Birkmaier en JessySeverin, drie van de vier studenten die naar Indiavertrekken.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK