Nieuwsbrief 8 juni

Nieuws | de redactie
8 juni 2010 | Met baangaranties voor studenten in de techniek, universiteiten kunnen veel leren van hogescholen, THES bouwt een betere ranking en niet alleen het WK-voetbal, maar ook een metershoge struik heeft Zuid Afrika in zijn greep.

Nieuwsbrief ScienceGuide – juni 2010, nummer21


Onderwijsnieuws

  • Ondanks de crisis geen zorgen of je wel aan de bak komt. Nietalleen in techniek, maar steeds breder: ICT, zorg en infra. Erworden nu al overeenkomsten getekend met het bedrijfsleven diestudenten baangarantiebieden. “Wij krijgen signalen dat er de komende vier jaar genoegwerk voor ze is,” zegt de HAN.

  • THES komt met betere rankingvan het hoger onderwijs na stormen methodologische kritiek. Hoehoog staat uw universiteit straks?

  • 30 topstudenten, 5 dagen, 6 uitdagingen, 100 innovatieveoplossingen in de zorg. De Hogeschool Rotterdam publiceert haar’Pressure Cooker‘ project. “We willen eenmentaliteitsverandering van controle naar vertrouwen in dezorg.”

  • Een hechte relatie tussen leerkrachten is belangrijk voorleerlingen en scholen. In hechte teams is meer onderling vertrouwenen gezamenlijke besluitvorming dan in scholen met minder hechtverbonden docenten, aldus NWO-onderzoeker Nienke Moolenaar.

 

Onderzoeksnieuws

  • TU Delft-voorzitter Dirk Jan van den Berg vindt dat ons landgeen coherent technologiebeleid heeft. Hij pleit voor een Zwitserssoort technologieraadals opvolger van het IP. “Hier letten we er erg op dat we iedereentevreden houden. Keuzes maken vinden we lastig.”

  • De kloof tussen wetenschap en praktijk hoeft niet wordenoverbrugd, hij kan zelfs verdwijnen, aldus Suzanne Verdonschot(UT). Universiteiten kunnen veel leren van de manier van werken inhbo-kenniskringen. “Het vraagt van onderzoekers dat ze niet enkelbezig zijn met hun eigen vragen, maar ook de verbinding maken metvragen die leven in de praktijk.”

 

  • E lucevan le stelle: drie Italianen promoveren in Maastricht ophetzelfde tijdstip op drie proefschriften waarbij ze elkaarsparanimfzijn. Over onderzoek naar de gezonde werking van vino rosso.

  • Kan een olierampals die bij Louisiana ook voor onze kust gebeuren? Professor BenAle waarschuwt en wijst op zaken die vooraf bedacht kunnen worden.”The idea that safety regulations can be ignored now and then, isnow a thing of the past.”


En ook

  • Zuid-Afrika heeft niet alleen te kampen met voetbalsupporters.De Chromolaena Odorata, een metershoge struik, overwoekert completesavannes en rivierbeddingen. Deze plaag slokt zo grote hoeveelhedenschaars water op. En dat met behulp van de witte neushoorn.

 

Wilt u de Nieuwsbrief ook ontvangen? Klik hier.
Redactie ScienceGuide – 020-4285371

Afmelden kan via info@scienceguide.nl


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK