Paarse hoofddoek

Nieuws | de redactie
2 juni 2010 | Wie is de 'Vrouw met paarse hoofddoek' die Ronald Plasterk fotografeerde op zijn kamer, maar wier naam hij kwijt was? Binnen de korste keren was dat duidelijk nadat ScienceGuide over de foto-expo van de oud-minister publiceerde. Zij blijkt een zeer sportieve en actieve studente van INHolland te zijn.

Khadija Outmany studeert Communicatie aan dezehogeschool sinds 2007. Zij isbovendien sportcoördinator bij de vereniging Al Manaar vanMoskee El Islam in de Haagse Schilderswijk. “Eigenlijk ben ikaltijd al sportfanaat geweest, een beetje het jongetjethuis.”

“Ik heb samen met nog vier meiden van onze vereniging hetcertificaat gehaald. Wij zijn in twintig lessen klaargestoomd omles te kunnen geven. Ik heb veel geleerd. Bijvoorbeeld over hoe jeeen groep aanpakt. Iedereen is anders, maar toch moet je dat wetente sturen. Ik ga binnenkort stage lopen bij eenzaalvoetbalvereniging voor meiden. Meiden coachen, ofwel gillenvanaf de kant”, vertelt Khadija lachend in ‘Den HaagMozaiekstad’, een krant voor de relaties van de gemeente, die dezemaand uitkwam.

De alerte ScienceGuide-lezer die haar direct herkende?Youssef Oualhadj, oud-voorzitter van de Haagse studentenvakbond.Volg hem op Twitter!

 




«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK