Ramadan eist schadevergoeding

Nieuws | de redactie
28 juni 2010 | Professor Tariq Ramadan wil dat zijn ontslag Rotterdam letterlijk duur komt te staan. Een jaar na de repressiegolf in Iran wil hij toch een schadevergoeding voor het feit, dat hij ontslagen werd als hoogleraar en adviseur vanwege zijn werk voor de tv-zender van het regime.

De Zwitserse islamoloog moest opstappen, nadat ScienceGuide op 11 augustus 2009bekend maakte, dat hij voor de Iraanse staatszender Presstv eendiscussieprogramma leidde. En dat hij dit volhield ondanks deonderdrukking van studenten en hoger onderwijs na de gemanipuleerdeuitslag van de presidentsverkiezing.  

Het bleek, dat de gemeente en de universiteit van deze bijbaan vanhun adviseur/hoogleraar niet op de hoogte waren. Zijn ontslagleidde tot heftige discussies, onder meer over de vraag of zo’nnevenfunctie wel of niet paste bij de academische vrijheidvan eenhoogleraar.

Professor Ramadan eist nu 70.000 euro schadevergoeding en 6000 eurovoor de immateriele schade die hij gleden zou hebben wegensaantasting van zijn reputatie. Vandaag dient zijn zaak tegen degemeente. In oktober zei hij tegen VN nog dat hij geenschadevergoeding verlangde, maar eerherstel. De zaak tegen deuniversiteit loopt nog. Het is nog niet duidelijk wanneer dezedient en of de hoogleraar daarin wel zal afzien van de eis vanfinanciele compensatie voor zijn ontslag.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK