Rusland exporteert studenten

Nieuws | de redactie
22 juni 2010 | President Dmitry Medvedev van Rusland wil dat de jongeren uit zijn land veel intensiever kennis maken met de wetenschap en innovatie in andere landen. Zijn regering gaat studenten daarom sterk stimuleren zich aan te melden bij de topuniversiteiten elders in de wereld.

“This program will help to boost our relations with theinternational science, international educational and innovativecommunity,” zei hij in een rede voor het St. PetersburgInternational Economic forum. Medvedev legt in zijn beleid sterk denadruk op de noodzak de russische economie te moderniseren, die nunog erg afhankelijk is van de export van delfstoffen engrondstoffen.

Tegelijk wordt Rusland bedreigd door demografische ontwikkelingen.De bevolking krimpt al jaren en het sterftecijfer onder mannen isal op relatief jonge leeftijd hoog. Voor een innovatievekenniseconomie acht de Russische regering dit dan ook zorgelijkeontwikkelingen. Daarom pleit Medvedev ook voor ingrijpendehervormingen in het onderwijs en wetenschapsbeleid, om zijn landnaar het niveau te kunnen tillen van andere hoogontwikkeldelanden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK