Duurzame mobiliteit

De Hogeschool Rotterdam wil een bijdrage leveren aan duurzame enveilige oplossingen voor de maatschappij van de toekomst.Kernbegrippen zijn: maatschappelijk kader, transitiedenken,systeemdenken en productdenken. Hier past mobiliteit ook in; eenveelomvattend thema waar door meerdere opleidingen en kenniskringenvan Hogeschool Rotterdam aan wordt gewerkt. Op vrijdag 2 juli vindtop RDM Campus een Mobiliteitssymposium plaats waar projectenworden samengebracht die gerelateerd zijn aan voer/vaartuigen,infrastructuur en logistiek.
Tijdens dit symposium presenteren studentenhun tweede-, derde- en vierdejaarsprojecten aanexterne relaties, opdrachtgevers en medestudenten. Deopeningspresentatie over de ontwikkeling van de Personal RapidTransporter (PRT) voor Masdar City, ’s werelds eerste CO2-neutralestad, wordt verzorgd door Wim Heijboer, directeur van Spijkstaal.Verder vinden er twee mini ‘pressure cookers’ plaats: deeerste in opdracht van de Stichting Toekomstverkenning derTechniek. Gevraagd wordt om een visie op te stellen over mobiliteitin 2030. Bij de tweede wordt door door externen en docentennagedacht over de toekomst van het thema mobiliteit bij HogeschoolRotterdam, binnen de doelstelling van de gemeente Rotterdam.
De volgende opleidingen zijn bij het Mobiliteitssymposiumbetrokken: Autotechniek, Industrieel Product Ontwerpen,Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Bedrijfseconomie, Logistiek enEconomie, Logistiek en Technische Vervoerskunde, TechnischeBedrijfskunde en Bouwkunde. En verder de kenniskringInnovatie, Energie en Productrealisatie en de kenniskringTransurban.
Het programma vindt u
Meest Gelezen
Bekostiging per student in het hbo en wo gaat dalen
NS onderzoekt financiële prikkels om studenten uit de spits te weren
De student als consument maakt vrouwelijke docenten extra kwetsbaar
Fel debat over internationalisering tekent zich af in hoger onderwijs
VVD ruilt kennisgeld Groeifonds in voor fossiel belastingvoordeel
