Europa versterkt HO-beleid

Nieuws | de redactie
7 juli 2010 | Sinds de invoering van het bachelor-masterstelsel deden Europese landen al veel met elkaar rond hoger onderwijs. Nu krijgt de Europese Commissie ook een apart directoraat voor Hoger Onderwijs.

De nieuw directie heet voluit Directorate Lifelong learning:higher education and international affairs and zal geleid wordendoor Jordi Curell Gotor.

Met deze directie komt er in Brussel een centraal aanspreekpuntvoor beleidsontwikkeling ten aanzien van het hoger onderwijs. Denieuwe directie zal ook de onderwerpen Erasmusbeurzen,het EIT, economische samenwerking, menselijk kapitaal eninternationale samenwerking behartigen. Cotor was ten tijde van devorige commissie-Barroso al ambtelijk verantwoordelijk voor deinternationale aspecten van hoger onderwijs.

Jan Truszczynski is daarbij de nieuwe Director General voor hethele terein van onderwijs en cultuur geworden. The 59-year-oldPole joined the European Commission in 2007 as a DeputyDirector-General for Enlargement.  1996 to 2001Truszczynski was the Ambassador of Poland to the EU, as well asSecretary of State in the Polish Ministry of Foreign Affairs. Hewas also Poland’s chief negotiator during its EU accessionnegotiations.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK