NWO stimuleert allochtoon talent

Nieuws | de redactie
21 juli 2010 | 21 talentvolle allochtone afgestudeerden krijgen de kans op een academische carrière. Zij ontvangen van NWO een beurs van 200.000 euro om te promoveren aan een universiteit.

 

De winnaars zijn afkomstig uit alle hoeken van de wereld: vanSuriname tot Marokko en van Afghanistan tot China. De ErasmusUniversiteit Rotterdam heeft dit jaar de meeste laureaten: vijf vanhun studenten hebben een beurs gewonnen. De laureaten krijgen op 4oktober van NWO-voorzitter Jos Engelen een oorkonde uitgereikttijdens een feestelijke bijeenkomst. Met de beurs mogen deallochtone laureaten vier jaar lang een promotieonderzoek uitvoerenaan een universiteit.

Het Mozaïek programma van NWO is in 2004 van start gegaan en iserop gericht om meer afgestudeerden van minderheidsgroepen te lateninstromen in de wetenschap. NWO hoopt dat de succesvolle kandidatenook op de lange termijn actief zullen blijven in de Nederlandsewetenschap en dat ze daar een voorbeeldfunctie zullen vervullen. Definanciering wordt verzorgd door NWO in samenwerking met hetministerie van OCW.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK