Sluiproute bij uitloting

Nieuws | de redactie
27 juli 2010 | Uitgeloot voor Rechten of Psychologie? De Open Universiteit biedt aankomende eerstejaars nu een interessante sluiproute. Studenten kunnen vakken gaan volgen in het opleidingsgebied van hun eerste keuze. Met de behaalde studiepunten krijgen de studenten vrijstellingen bij traditionele universiteiten, zo belooft de OU.

Studenten die zijn uitgeloot voor studies als Rechten,Bedrijfskunde en Psychologie hebben verschillende opties. Ze kunneneen andere opleiding gaan volgen, ze kunnen een jaar gaan werken ofnaar het buitenland. De Open Universiteit (OU) biedt dezeaankomende studenten nu een interessante extra mogelijkheid.Studenten kunnen aan de OU een propedeuse of een aantaleerstejaarsvakken in het vakgebied van hun eerste keuze volgen. Ditheeft voor de aanstaande studenten een aantal aantrekkelijkevoordelen.

Zo kunnen studenten voor de vakken die ze hebben gevolgd aan deOU het jaar erop vrijstelling krijgen bij de opleiding van hunkeuze en lopen ze minder vertraging op. Daarnaast is het grotevoordeel van studeren aan de OU dat studenten het recht opstudiefinanciering behouden. De OU valt namelijk niet onder de wetstudiefinanciering. Tenslotte kent de OU het principe vanafstandsonderwijs, wat betekent dat studenten op afstand, overalter wereld vakken kunnen volgen aan de OU. Ruim 2.500 studentenjonger dan 26 jaar studeerden in 2009 op afstand bij de OpenUniversiteit


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK