Sommige Nederlanders winnen wel

Nieuws | de redactie
13 juli 2010 | Madelon, Harm, Guus, David, Merlijn en Daniël worden vandaag in Astana gehuldigd als medaillewinnaars bij de Wiskunde Olympiade. Dit jaar is deze in Kazachstan, volgend jaar voor het eerst in Nederland. Zou er een grachtentoer in zitten voor deze kenniskampioenen?

Het Nederlandse team van zes scholieren heeft tijdens deInternationale Wiskunde Olympiade in Kazachstan vijf bronzenmedailles behaald. Daarnaast werd een eervolle vermelding in dewacht gesleept. Tijdens de sluitingsceremonie krijgtNederland de olympische vlag overhandigd, als gastland voor deeerstvolgende Internationale Wiskunde Olympiade.

In totaal namen 517 leerlingen uit 96 verschillende landen deel aandeze olympiade. Nederland is met 94 punten 38ste geworden in hetofficieuze landenklassement. Winnaar is China, gevolgd door Ruslanden de Verenigde Staten. Het Nederlandse team wist op twee opgavende maximale score te behalen; dit was voor slechts 10 van de 96landen weggelegd.

De resultaten van de individuele leden van het Nederlandse teamzijn als volgt:

  • Harm Campmans (18 jaar, Borne) – BRONS – 17 punten
  • Guus Berkelmans (16 jaar, Amstelveen) – BRONS – 16 punten
  • David Kok (17 jaar, Delft) – BRONS – 16 punten
  • Merlijn Staps (15 jaar, Leusden) – BRONS – 16 punten
  • Madelon de Kemp (17 jaar, Nijmegen) – BRONS – 15 punten
  • Daniël Kroes (16 jaar, Woerden) – EERVOLLE VERMELDING – 14punten

Merlijn won eerder dit jaar een gouden medaille op de BeneluxWiskunde Olympiade; Daniël en David een zilveren respectievelijkbronzen medaille.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK