Sterken nieuwe rector magnificus RUG

Nieuws | de redactie
1 juli 2010 | Elmer Sterken volgt op 1 maart 2011 Frans Zwarts op als rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen. Dit heeft de Raad van Toezicht van de RUG besloten. Sterken is decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde en was visiting professor in de VS, Duitsland en Japan. Lees op ScienceGuide over zijn visie op de troonrede en zijn Olympische rekenmodellen.

Sterken pleitte in 2009 voor het tonen van “daadkracht door alskabinet in te zetten op een kenniseconomie” in een eerlijke troonrede.Daarnaast voorspelde de monetair-econoom met een econometrischmodel hoeveel medailles Nederland zou halen op de Olympische Spelenin Beijing en Vancouver.

Elmer Sterken is sinds 1 september 2008 decaan van de FaculteitEconomie en Bedrijfskunde. Hij vervult sinds 1996 de leerstoelMonetaire economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hijstudeerde in 1983 in Groningen cum laude af in de econometrie enpromoveerde er in 1990 in de economische wetenschappen op hetproefschrift DUFIS. An econometric model of the Dutchfinancial system. Daarna werd hij in 1994hoogleraar-directeur van het Landelijk NetwerkBedrijfseconomie. Hij was visiting professor aanuniversiteiten in Duitsland (München), Japan (Osaka en Kobe) en deVS (Atlanta).


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK