Virtuoze Laureaat Minnaar speelt

Nieuws | de redactie
2 juli 2010 | AHK student Hannes Minnaar zal zondag het concert van zijn leven geven. Als een van de winnaars van het prestigieuze Koningin Elisabeth Concours mag hij optreden voor de Belgische konklijke familie en een uiverkocht 'Bozart' in Brussel in het afsluitende Laureatenconcert. Hij speelt het vijfde pianoconcert in F van Camille Saint-Saëns.

Hij scoorde zeer hoog in het concours onder meer omdat hij vooreen wat eigenzinnig repertoire had gekozen, waaronder dit zeldengespeelde Franse stuk pianoliteratuur. De componist schreef hetpianoconcert in Luxor, onder de indruk van zijn bezoek aan Egypte.Oosterse klanken en patronen komen daardoor in dit stuk hoorbaarvoor.

De virtuoze en soevereine wijze waarop de jonge Hollander dit stukspeelde overrompelde het publiek en de jury.Het pianoconcert wordt zondagmiddag van 12:00 uur tot 15:00 uuruitgezonden op Canvas.

Hannes Minnaar (1984) begon op zevenjarige leeftijd metpianospelen. Vanaf 1997 had hij les van Marien van Nieukerken. Hijstudeert aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn (piano)en Jacques van Oortmerssen (orgel). In 2007 sloot hij aan hetSweelinck conservatorium zijn studie Piano af, met het cijfer9,5 en onderscheiding. Hannes nam deel aan diverse cursussen,waaronder IMS Prussia Cove in Cornwall (Engeland) en TheInternational Holland Music Sessions in Bergen. Hij volgdemasterclasses bij o.a. Emanuel Ax, Boris Berman, Willem Brons,Pascal Devoyon, Leon Fleisher, Ferenc Rados en MikhailVoskresensky.

Hannes treedt veelvuldig op in zowel binnen- als buitenland. Zospeelde hij op de Nederlandse Antillen, in Ierland, hetMidden-Oosten, Japan en New York. Op uitnodiging van Simeon tenHolt gaf hij een recital met pianowerken van deze componist. Hijsoleerde bij diverse orkesten en werkte samen met o.a. FransBrüggen en het Párkányi Kwartet. Ook was hij reeds vele malen op deradio te beluisteren. In oktober 2008 won Hannes de tweedeprijs (eerste prijs niet toegekend) bij het internationale Concoursde Genève.

In eigen land won hij eerste prijzen bij de RotterdamsePianodriedaagse (1999), het Prinses Christina Concours (2003) en detweede prijs bij het YPF Nationaal Pianoconcours (2007). In 2006stond hij met violiste Cécile Gouder de Beauregard als duo in definale van het Vriendenkrans Concours.

Het vijfde pianoconcert in F van Camille Saint-Saëns door HannesMinnaar bekijkt u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK