De favoriete leraar van Bill Gates

Nieuws | de redactie
31 augustus 2010 | De Khan Academy is een online onderwijsdatabank en een hit in de USA, Canada, UK en Australië. De enige docent aan de Khan Academy is Salman Khan, een 33-jarige Harvard-MBA. Hij geeft college aan meer studenten per dag dan Harvard en Stanford bij elkaar. Zijn meest bekende student, Bill Gates, draait er niet om heen: “This guy is amazing”.

Khan geeft ruim 70.000 mensen per dag college vanuit eenverbouwde inloopkast in Sillicon Valley. Zijn video’s van 10-15minuten over allerlei bètagerelateerde onderwerpen zijn zeerbegrijpelijk en toegankelijk van opzet. “I’ve been using thetutorials with my kids,” aldus Bill Gates. “It is awesome how muchhe has done with very little in the way of resources.”

U leest het volledige artikel in Fortune over de KhanAcademy hier.

U ziet een voorbeeldfilm waarin Khan ‘Equations of SequencePatterns’ behandeld hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK