De matras van de Neanderthalers

Nieuws | de redactie
19 augustus 2010 | Onze voorouders waren allerminst simpele, ruige aapmensen. Al 45.000 jaar geleden zorgden Neanderthalers in Spaanse grotten voor comfort in hun slaapplaatsen, zo ontdekten Israëlische archeologen.

 

In de grotten van El Esquilleu in Noord-Spanje woonden deoermensen graag plezierig, zo blijkt uit het onderzoek van hetWeizmann-Instituut. Rond de gezamenlijke vuurhaard en kookplaatsvonden de oudheidkundigen grote hoeveelheden fylolithen. Dat zijnzeer kleine deeltjes uit de cellen van grassoorten.

Wat blijkt? De Neanderthalers maakten met regelmatig ververstelagen van weidebloemen,  grassen en planten hun slaapplaats enzitplaatsen aangenaam, fris en zacht. Dat lag natuurlijk lekkerder,gezonder en gaf hun huid een fris luchtje.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK