Dijkgraaf klaar met klimaattoets

Nieuws | de redactie
20 augustus 2010 | Het onderzoek van Robbert Dijkgraaf voor de UNO naar de kwaliteit en integriteit van het klimaatonderzoek van de IPCC is rond. Op 30 augustus wordt het in New York gepresenteerd, ook live via een webcast.

The report, Climate Change Assessments: Review of the Processesand Procedures of the IPCC, will be publicly released at a pressconference in the U.N.’s Dag Hammarskjold Library Auditoriumbeginning at 10 a.m. EDT.  The event will be webcast live andarchived for later viewing at http://www.un.org/webcast.

De IAC heeft als federatie van ‘KNAW’s’ van de hele wereld het opzich genomen te komen tot “an independent review of the processesand procedures of the Intergovernmental Panel on Climate Change.Based on this review, the IAC will issue a report with recommendedmeasures and actions to strengthen IPCC’s processes and proceduresso as to be better able to respond to future challenges and ensurethe ongoing quality of its reports.”  

Bij deze presentatie zullen naast de KNAW President ook aanwezigzijn: Harold Shapiro, de voorzitter van het IAC Committee toReview IPCC en oud-president van Princeton University(USA), Roseanne Diab, vice-voorzitter van het IACCommittee to Review IPCC, van de Academy of Science of SouthAfrica, als ook Peter Williams, lid van het IAC Committeeto Review IPCC en vice president van The Royal Societyin Londen.

Het rapport zal bij deze gelegenheid worden aangebodenaan U.N. Secretary-General Ban Ki-moon en IPCC voorzitterRajendra K. Pachauri.

Meer informatie vindt u op de ‘review van het IPCC’ site van de IAC.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK