Muzikale vergezichten verkennen

Nieuws | de redactie
20 augustus 2010 | Komende week vindt de 2e internationale Atlas Academy plaats in het Conservatorium van Amsterdam. Componisten en musici uit Europa en Azië ontmoeten elkaar en maken met niet eerder uitgeprobeerde combinaties van instrumenten en speeltechnieken een heel nieuw soort interculturele muziek. U kunt er bij zijn.

Door oosterse en westerse tradities en instrumenten tecombineren, ontstaan nieuwe composities met ongekende klankkleuren.Voor het publiek zijn meerdere informele presentaties en concertenin Amsterdam gratis toegankelijk: optredens in de OpenbareBibliotheek, het Open Huis op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus inhet Conservatorium, en een concert van het Atlas Ensemble in hetConcertgebouw op zondag 29 augustus om 14.00 uur.

De Atlas Academy vond in 2009 voor het eerst plaats. Het is eenactiviteit van het Atlas Ensemble, in 2002 opgericht door JoëlBons, componist en artistiek leider. Het Atlas Ensemble was tehoren op internationale festivals als de Berliner Festspiele en hetHolland Festival, waar het in 2004 ensemble in residence was. JoëlBons ontving voor zijn initiatief in 2005 de Amsterdamprijs voor deKunsten. Op de website van het Atlas Ensemble, is uitgebreideachtergrondinformatie te vinden, met opnames van het Atlas Ensembleen videoclips waarin de musici hun instrumenten demonstreren. Watdacht u bijvoorbeeld van het Iraanse snaarinstrument Santur?


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK