Nieuw jaar, nieuwe kansen

Nieuws | de redactie
18 augustus 2010 | De officiële jaaropening van INHolland staat dit jaar in het teken van ‘digitalisering’. Hoe veranderen nieuwe technologieën onze samenleving en welke kansen biedt dit voor de hogeschool? De keynote wordt verzorgd Adjiedj Bakas, Trendwatcher van het jaar 2009.

Op 30 augustus viert INHolland het begin van het nieuweacademische jaar.  De jaaropening vindt plaats bij INHollandRotterdam en staat geheel in het teken van digitalisering en denieuwe kansen die hierdoor ontstaan. De keynote lijkt dan ook ingoede handen bij trendwatcher Adjiedj Bakas. Bakasmeent dat de digitale wereld mogelijkheden biedt die nu nog nietbenut worden. In speeches en boeken zoals ‘De Toekomst van Werk’,probeert hij mensen te bevrijden van illusies en ze te attenderenop nieuwe kansen. Maar wat zijn precies deze nieuwe kansen voorINHolland?

Na afloop is er voldoende ruimte gereserveerd voor discussienaar aanleiding van zijn speech. Op de eigen site van INHollandstaat al een eerste discussievraag. Ervan uitgaande dat nieuwetechnologieën de maatschappij rap zullen (blijven) veranderen ennieuwe soorten banen genereren, luidt deze als volgt: als studentenstraks een beroep gaan uitoefenen dat nu nog niet bestaat, hoekunnen we ze dan hiertoe opleiden? Welke kansen en uitdagingenliggen er op dit vlak voor het hoger onderwijs in Nederland?

Tijdens de borrel na afloop kunt een ‘bezoek’ brengen aandigitale studentenprojecten. Het volledige programma vindt u hier. Aanmelden doet u hier.

Programma Jaaropening 30 augustus 2010

Tijd                               Activiteit

Vanaf 14.15 uur             Ontvangst

15.00 – 15.05 uur           Welkom door Geert Dales

15.05 – 15.50 uur           Keynotespreker Adjiedj Bakas

15.50 – 16.50 uur           Discussie nav presentatie Adjiedj Bakas

16.50 – 17.00 uur           Afsluiting

17.00 – 18.00 uur           Borrel en bezoek aan digitale studentenprojecten

Voor vragen of opmerkingen over de jaaropening: Jaaropening@INHolland.nl.

Locatie: Hogeschool INHolland Rotterdam, Posthumalaan 903072 AG Rotterdam


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK