VU komt met master voor docenten

Nieuws | de redactie
23 augustus 2010 | Docenten die hun onderzoeksvaardigheden willen verbeteren kunnen vanaf 2011 aan de VU een master halen, waarin zij leren hun eigen onderwijspraktijk te onderzoeken. De VU is de eerste instelling die een dergelijk programma aanbiedt.

De opleiding ‘Teaching and Learning in Higher Education’ van hetOnderwijscentrum van de Vrije Universiteit heeft sinds deze week deofficiële status van academische master. Ervaren docenten vanNederlandse universiteiten en hogescholen kunnen zich tijdens dezemaster verder professionaliseren en leren de eigenonderwijspraktijk te onderzoeken. De masteropleiding gaat van startin september 2011.

De master TLHE is voor docenten die zich verder willen bekwamen.Zij doen brede wetenschappelijke onderwijskundige kennis op.Vooralsnog is het Onderwijscentrum VU de enige instelling inNederland waar docenten deze master kunnen volgen. Demasteropleiding start in september 2011. Voor docenten die nog nietvoldoen aan de toelatingscriteria, biedt het Onderwijscentrum VUeen pre-masteropleiding aan, die in september 2010 start.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK