De helft van Nederland naar het HO?

Nieuws | de redactie
21 september 2010 | Nederland heeft als doelstelling dat in 2020 de helft van de beroepsbevolking hoger opgeleid is. Nieuwe cijfers van het CBS laten zien dat hoewel de HO-deelname fors is toegenomen in de afgelopen decennia, Nederland de 50%-doelstelling niet lijkt te gaan halen.

Op de figuur is zichtbaar dat sinds 1960 het aandeel hogeropgeleiden in de 25-64 jarige beroepsbevolking ongeveer zeven keerzo groot is geworden. De prognose voor 2020 laat echter zien dat deprocentuele stijging van de HO-deelname gaat afvlakken envervolgens rond de 40-45% zal blijven steken.

CBS hoger opgeleiden


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK