De helft van Nederland naar het HO?

Nieuws | de redactie
21 september 2010 | Nederland heeft als doelstelling dat in 2020 de helft van de beroepsbevolking hoger opgeleid is. Nieuwe cijfers van het CBS laten zien dat hoewel de HO-deelname fors is toegenomen in de afgelopen decennia, Nederland de 50%-doelstelling niet lijkt te gaan halen.

Op de figuur is zichtbaar dat sinds 1960 het aandeel hogeropgeleiden in de 25-64 jarige beroepsbevolking ongeveer zeven keerzo groot is geworden. De prognose voor 2020 laat echter zien dat deprocentuele stijging van de HO-deelname gaat afvlakken envervolgens rond de 40-45% zal blijven steken.

CBS hoger opgeleiden


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK