Haagse hbo-chef naar Friesland

Nieuws | de redactie
13 september 2010 | Toen Pim Breebaart vertrok als collegevoorzitter in Den Haag, werd hij erelector. Men kon zich nu eenmaal moeilijk voorstellen, dat hij kalm aan zou doen en onderwijs hem niet meer interesseerde. Dat blijkt. Breebaart treedt namelijk aan als collegevoorzitter van Stenden, zij het ad interim.

Tussen zijn ‘oude’ hogeschool, de HHS, en Stenden inLeeuwarden konden de verschillen niet groter zijn, zo lijkthet op het eerste gezicht. De ene is een echtegrotestadsinstelling. Omvangrijk, multicultureel en emancipatoir.De andere is een sterke regiospeler. Ondernemend, uitbreidend inhet Noorden, innovatief.

Toch zijn er twee kenmerken die de benoeming van Breebaarthelemaal niet onlogisch maken. Ten eerste heeft hij in zijn Haagsehogeschool altijd nadruk gelegd op de internationale oriëntatie vanzijn opleidingen en het kosmopolitische karakter van de student vannu en haar toekomst. Daar raakt hij een zeer gevoelige snaar bijStenden, want deze hogeschool heeft -naast de hoofdvestiging inLeeuwarden- zelfs eigen vestigingen in verschillendewerelddelen.

Tevens was Breebaart een ‘echte onderwijsman’. En na deperiode-Veenstra bij Stenden met een stevig accent op hetondernemende karakter van de hogeschool als kennisinstelling kaneen invalpresident met een wat andere kleurspoeling de discussieintern weer even een ander accent helpen geven.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK